Gereformeerde vereniging voor homo’s, lesbiennes en biseksuelen

Foto ContrariO

contrario

ContrariO is een vereniging voor homo’s en lesbiennes in de gereformeerde kerken. Ook ouders van homo’s en lesbiennes, scholen en kerken weten de vereniging voor informatie en gesprekken te vinden. Een vereniging waar je een luisterend oor vindt, waar je jezelf kunt zijn, waar je met christenen onder elkaar bent, waar je seksualiteit er minder toe lijkt te doen en waar je tijdens activiteiten andere leden leert kennen.

Activiteiten
De vereniging is opgedeeld in de regio’s Noord, Oost, Midden en West en door de regio’s worden diverse activiteiten georganiseerd, van gespreksavonden tot filmavonden. Leer gelijkgestemden binnen je regio kennen en maak jezelf ook actief! Daarnaast organiseert de vereniging drie keer per jaar een landelijke bijeenkomst. Twee daarvan zijn besloten, en dus bestemd voor leden en aspirant-leden. Eén keer per jaar, meestal in november, wordt de Open Dag in Harderwijk gehouden. Op deze dag is iedereen welkom. Leden ontvangen maandelijks een digitale nieuwsbrief. Daarnaast komt één keer per jaar ContrariO Magazine uit.

Doelstellingen
ContrariO heeft ten doel het bijdragen aan een klimaat van wederzijdse erkenning binnen de gereformeerde kerken, waardoor homo’s en lesbiennes zich welkom voelen. Een andere essentiële doelstelling van ContrariO is het bieden van een platformfunctie voor haar leden. Ook het vormen van een christelijk-ethisch bezinningskader ter bestudering en bewustwording van aspecten van het homo-zijn als christen is één van de centrale doelstellingen.

website: www.contrario.nl