Log in met je e-mailadres en je wachtwoord.

CHJC heeft als doel om homoseksuelen met een christelijke levensovertuiging samen te brengen. Daarnaast willen we de integratie van homoseksuelen binnen kerk en samenleving te bevorderen.

CHJC biedt daarbij homoseksuelen en lesbiennes de helpende hand. Dat gebeurt in alle activiteiten, die in verenigingsverband worden georganiseerd, maar krijgt bijzondere aandacht in onze coming-out weekenden. Dit soort weekenden wordt ook wel door anderen georganiseerd, maar onze weekenden onderscheiden zich doordat aan de combinatie geloof en homoseksualiteit nadrukkelijk aandacht wordt besteed.

Hoewel we ons in de eerste plaats op de eigen leden richten, wordt ook de maatschappelijke dialoog niet vergeten. In de statuten is namelijk het streven naar integratie van homo’s en lesbiennes in kerk en samenleving vastgelegd. In de praktijk kunnen mensen die bewust christen/gelovig èn homoseksueel willen zijn helaas nogal eens op onbegrip rekenen. Daar willen we iets aan doen door te overleggen met kerken en parochies.

Belangrijk in dit verband is ook dat we de leefstijl en de visie van de eigen leden actief proberen uit te dragen. Hiervoor onderhouden we contacten met een aantal media die homo-gerelateerd nieuws brengen en met kerkelijke nieuwsmedia. Met hetzelfde doel wordt samengewerkt met andere homo-organisaties en met de overheid. Op deze manier wordt CHJC bij maatschappelijk relevante projecten betrokken en kan zij daar haar eigen geluid laten horen. De laatste jaren zijn verder de contacten met de christelijke jongerenbeweging, die lange tijd zeer afwijzend stonden tegenover homoseksualiteit, aanzienlijk verbeterd.

0
0
0
s2sdefault

Colofon

© 2020 auteursrechten beschermd

CHJC vereniging van christelijke homo's lesbiennes en biseksuelen
Postbus 14722
1001 LE Amsterdam
IBAN NL55 TRIO 0197746934
t.n.v. CHJC te Goes
Geregistreerd als vereniging bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40536702

fotoverantwoording

Volg CHJC op ...

 

web design:

Wij gebruiken 'cookies' voor navigatie en gebruiksgemak. We slaan geen data op van niet-ingelogde bezoekers.